Concorde Utrecht

Het project Concorde bevat een groot aantal (starters)appartementen op een half verdiepte parkeerkelder (1 m boven maaiveld). Het bouwplan van Klunder architecten bevat een laagbouw deel en een toren. Kenmerkend in het ontwerp zijn de zogenaamde ‘nesten’ als centrale ruimtes in de functionele routing in het gebouw. In deze nesten worden binnen en buiten verbonden en stelt de architect plantenbakken en zitgelegenheid voor. Voor de daktuin, ruim 1800 m2 groot, is het ontwerp opgesteld door Peter Verkade Landschapsarchitect. Verkade heeft daarbij de Koninklijke Ginkel Groep gevraagd mee te denken over technische en financiële aspecten.

Het complex heeft een vrij specifieke doelgroep: studentenwoningen en startersappartementen voor een verwachte leeftijdscategorie tussen 25 en 40 jaar. Het grootste appartement betreft een 3-kamer appartement van ca 80 m2. Vanwege deze jonge en startende doelgroep streeft de opdrachtgever naar een robuuste en onderhoudsarme inrichting van de daktuin.

Aandachtspunten in het ontwerp zijn de looplijnen van en naar de collectieve en individuele entrees. Daarnaast is het gewenst dat er voor de woningen grenzend aan de daktuin ruimte geboden wordt voor een stoepje t.b.v. een bankje of een plantenbak. Ook biedt de daktuin de mogelijkheid voor de bewoners om samen te komen.

Categorie
Nieuwbouw, daktuinen

Opdrachtgever
Duqer

Ontwerp
2018

Realisatie
-

Samenwerking
Klunder Architecten, Koninklijke Ginkel Groep

Projectwebsite
-