Aan de Braassem Roelofarendsveen

In Roelofarendsveen, direct aan het Braassemmermeer, wordt gebouwd aan een nieuwe woonwijk: Aan de Braassem. Het nieuwbouwgebied wordt gevormd door een aantal royaal opgezette wooneilanden. In totaal worden er zo’n dertienhonderd woningen gerealiseerd in verschillende categorieën.

In opdracht van Braassemerland VOF wordt het stedenbouwkundig plan en inrichtingsplan opgesteld door Imoss. In 2019 heeft de projectorganisatie zich voorgenomen om de bouwproductie te versnellen en het programma te verdichten. Voor verschillende fasen wordt het stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen uitgewerkt. Het is van belang dat kernkwaliteiten vanuit het stedenbouwkundig plan behouden blijven én dat voortschrijdend inzicht geïmplementeerd kan worden.

Peter Verkade Landschapsarchitect is gevraagd om onderdeel te worden van de projectorganisatie. Vanuit de projectgroep is hij de schakel tussen het dagelijks bestuur van de VOF en Imoss als ontwerpend bureau. Hij adviseert het DB Aan de Braassem over de ruimtelijke kwaliteit in de versnellings- en verdichtingsopgave. Ook doet hij voorstellen voor het implementeren van aanvullende doelstellingen zoals klimaatadaptatief ontwerpen (ontwerpen met water, tegengaan van hittestress, verhogen van de  biodiversiteit). Tenslotte is hij de contactpersoon voor de gemeentelijke disciplines met als doel om de overdracht van VOF naar gemeentelijk beheer soepel te laten verlopen.  

 

Categorie
Nieuwbouw, gebiedsontwikkeling

Opdrachtgever
Braassemerland VOF (ontwikkelmaatschappij met Volker Wessels, Verwelius en gemeente Kaag en Braassem)

Werkzaamheden
2020-2021

Samenwerking
Imoss

Projectwebsite
www.aandebraassem.nl