SLOTTUIN Heemstede

Naast het oude slot aan de zuidzijde van Heemstede ontwikkelt Hoorne Vastgoed de nieuwbouwlocatie Slottuin. Kenmerkend is het programma met een groot percentage aan sociale woningbouw (60 van 101 woningen) waaronder een appartementengebouw voor dementerende ouderen.

Bureau Mulleners en Mulleners is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en de architectuur. Voor de openbare ruimte is het inrichtingsplan opgesteld door Peter Verkade Landschapsarchitect. In een relatief compacte wijk is een intiem woonmilieu gerealiseerd. Parkeervelden zijn efficiënt ingericht met een groene uitstraling. Met een eenduidige toepassing van gebakken klinkers in zowel rijbanen, parkeervakken als voetpaden is een warm en rustig maaiveld gecreëerd. De centrale groene as vanaf de Ir. Lelylaan biedt een prettig woonmilieu, speelgelegenheid voor de jongste kinderen en een verblijfsplek aan het water.

In overleg met de bewoners is veel aandacht besteed aan de ‘groene randen’ van de wijk. De Ir. Lelylaan wordt vergroend, de tuin van het slot wordt aangeheeld en een parkstrook aan de zuidzijde maakt een ommetje mogelijk. Boomgroepen Langs de Cruquiusweg moeten bijdragen aan een zorgvuldige groene inpassing van het appartementengebouw.

Categorie
Nieuwbouw

Opdrachtgever
Hoorne Vastgoed

Ontwerp
2016-2017

Realisatie
-

Oppervlak
3 ha

Samenwerking
-

Download rapport (pdf)