BOERDERIJ VLAKKENBURG Rhoon

In de boerderijtuin is een inrichting gekozen waar gebruik, uitstraling, eenvoud, respect voor natuur en dier en relatie met de omgeving samengaan.

In het toekomstige Buijtenland van Rhoon, staat aan de Essendijk 24 boerderij Vlakkenburg. De provincie is eigenaar en gebruikt de boerderij als projectbureau. De stal wordt benut voor presentaties en workshops.
De nieuwe functies van de boerderij passen binnen de oorspronkelijke inrichting van Zuid-Hollandse boerenerven.

Het tuinontwerp is opgesteld binnen de contouren van het Beeldkwaliteitplan. Gekozen is voor een representatieve voortuin met hortensia en buxushaagjes. Bezoekers worden ontvangen in de intieme zijtuin. Achter de stal is met eenvoudige middelen een terras gerealiseerd dat geschikt is voor bijeenkomsten. Met zicht op het toekomstige natuurgebied!

Het erf is ingericht met hergebruikte gebakken klinkers en boerengrind. De westzijde heeft een natuurlijker karakter. Deze is geschikt voor privégebruik onder de fruitbomen met een overgang naar een bloemenweide met inheemse beplanting. Hier worden verblijfs- en fourageerplaatsen voor fauna gerealiseerd.

Categorie
Tuinen

Opdrachtgever
Provincie Zuid Holland

Ontwerp
2010

Realisatie
2011

Oppervlak
0.5 ha

Samenwerking
-

Download rapport (pdf)