1N2 Amsterdam

In het Stationsgebied van het nieuwe Centrumgebied Amsterdam-Noord wordt het project ‘1N2’ gerealiseerd in opdracht van Blauwhoed en AM (gezamenlijk combinatie CZAN). Klunder Architecten is verantwoordelijk voor de architectuur, Peter Verkade Landschapsarchitect heeft de daktuin ontworpen. Voor de technische en financiële expertise heeft Verkade de Koninklijke Ginkel Groep, als specialist op het gebied van daktuinen, betrokken in het ontwerpproces.

De daktuin is omgeven met bebouwing en ca 660 m2 groot. Een deel van de daktuin is overbouwd. De tuin grenst aan de eetzaal van het hotel en zal voor veel toeristen de eerste kennismaking zijn met Amsterdam. Vandaar dat een robuust ontwerp is gemaakt met het kenmerkende logo van Amsterdam, de drie rode kruizen. De kruizen zijn losjes neergelegd in een weelderige beplanting. In het donker lichten de kruizen op. In combinatie met de grondspots op de meerstammige bomen ontstaat een feeërieke sfeer.

Het totale programma bestaat uit 304 hotelkamers, 184 huurappartementen, 177 studentenwoningen, 150 m² commerciële ruimte en 141 parkeerplaatsen.

Categorie
Nieuwbouw, daktuinen

Opdrachtgever
AM

Ontwerp
2019

Realisatie
2019-2021

Samenwerking
Klunder Architecten, Koninklijke Ginkel Groep

Projectwebsite
-