Stedenbouwkundig plan Grietpolder Leimuiden

3 oktober 2023

Stedenbouwkundig plan Grietpolder Leimuiden

Goed luisteren naar alle betrokkenen en de aandachtspunten concreet vertalen in een aansprekend ontwerp. Peter Verkade Landschapsarchitect heeft een stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen opgesteld voor de Grietpolder in Leimuiden. In opdracht van de gemeente Kaag en Braassem zijn de aandachtspunten, vanuit participatie, gemeente en provincie, verwerkt tot een aangepast plan. Dit plan vormt de basis voor de ontwikkelaar voor de verdere uitwerking van stedenbouw, architectuur en landschap.

Het project Grietpolder is een initiatief van Grietpolder Ontwikkeling B.V. Het is een integrale gebiedsontwikkeling aan de westzijde van Leimuiden. Drie lokale verenigingen (IJsclub Nut & Vermaak, Scouting ’63 en Volkstuindersvereniging Leimuiden) worden verplaatst en toekomstbestendig gemaakt. Op de vrijkomende gronden worden maximaal 217 woningen gerealiseerd.

Het stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen is donderdag 28 september 2023 gepresenteerd aan de verenigingen en enkele raadsleden en goed ontvangen. In de komende weken staan enkele raadsbehandelingen op de agenda.

Nieuwsoverzicht

Projectinformatie