Focus op fietsen

Tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst op 25 september jl. is het voorlopig ontwerp gepresenteerd voor het stationsgebied van Station Rodenrijs. In de nieuwe inrichting krijgt de fietser de voorrang! Het aantal fietsparkeerplaatsen wordt meer dan verdubbeld en er komt een grote, bewaakte fietsenstalling.

Een tweede kwaliteitsimpuls betreft de vergroening van het stationsgebied. Met een intensief en gevarieerd beplantingsplan wordt de stationsomgeving vriendelijker van karakter én biodiverser. Een derde pijler van het plan betreft de herinrichting van het busplein. Een centraal ‘eiland’ met overdekte wachtruimte zal bijdragen aan een aangenamer verblijf voor de reiziger.

Aanwezige omwonenden en gebruikers van het station waren overwegend positief over het ontwerp. Aanvullend zijn veel bruikbare tips aangedragen met betrekking tot verkeersveiligheid, sociale veiligheid en parkeerregimes.

Peter Verkade Landschapsarchitect maakt het inrichtingsplan in opdracht van de gemeente Lansingerland en in nauw overleg met vervoersbedrijf RET, de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag). Voor de architectonische objecten en het PolderPad-meubilair is DAF architecten betrokken. Het ingenieursbureau WaalPartners uit Naaldwijk verzorgt de uitvoeringstekeningen en aanbesteding.

Nieuwsoverzicht

Projectinformatie