Kansenkaart Centrum Boskoop

2 mei 2024

Wie Boskoop zegt, zegt groen! Maar in de versteende dorpskern is veel te weinig groen aanwezig. Een ‘vergroeningscommissie’ met lokale partijen gaat hier verandering in brengen.

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft Peter Verkade Landschapsarchitect een Kansenkaart opgesteld voor een aantrekkelijker centrum van Boskoop. Een belangrijke maatregel is de vergroening van het maaiveld, de gevels en de daken. Hiermee wordt het centrum niet alleen aantrekkelijker, maar ook beter bestand tegen hittestress en piekbuien. Naast vergroening zijn ook andere ‘kansen’ benoemd, zoals de keuze voor langzaam verkeer (ontmoeting, verblijf) boven autoverkeer en het accentueren van de monumentale gebouwen in het centrum.

Er wordt al lang gesproken over een aantrekkelijker centrum van Boskoop. Met de Kansenkaart zijn alle onderwerpen ‘geagendeerd’. Tijdens diverse presentaties is gebleken dat de Kansenkaart breed gedragen wordt. En dat prioriteit gegeven wordt aan de vergroening van het Gouweplein en de winkelstraten!

Artikelen:

Rodi.nl

Greenportboskoop.nl

Gouweplein

Burgermeester Colijnstraat

Koninginneweg

 

 

Nieuwsoverzicht

Projectinformatie