Het Kwadrant in campus-setting

Het is al weer even geleden dat het inrichtingsplan voor Het Kwadrant in Maarssen is opgesteld. En de ruim 500 appartementen op een grote parkeerkelder met fraaie daktuinen moeten nog gebouwd worden. Maar een mooie tussenstap zijn deze prachtige visuals die door de ontwikkelaar SBB zijn opgesteld van dit indrukwekkende project. De beoogde campus-setting komt optimaal tot uiting!

Het Kwadrant in Maarssen is een stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp van Klunder Architecten. Door Smit’s Bouwbedrijf zijn wij geselecteerd om het inrichtingsplan op te stellen voor de buitenruimte en de daktuinen. We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met civieltechnisch adviesbureau Rod’or. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor het matenplan, het inrichtingsplan en het bouw- en woonrijpmaken.

Op het plangebied worden twee bouwvolumes toegevoegd op een geheel ondergrondse parkeerkelder. Ook het bestaande kantoor wordt verbouwd, met behoud van de voorzieningen op de begane grond (restaurant, supermarkt, bioscoopzaaltje). Alle entrees komen samen op de centrale groene ruimte. Verblijven, ontmoeten en thuiskomen staan hier centraal. De randen van het plangebied zijn door de gemeente omschreven als het groenblauwe casco. Zo mogelijk worden het volwassen groen ingepast in het inrichtingsplan.

Nieuwsoverzicht

Projectinformatie